Spaghetti z tuńczykiem i cukinią


Uwielbiam gotować, ale. No właśnie, zawsze jest jakieś ale. Nie lubię spędzać w kuchni zbyt dużo czasu. Lubię dania, które nie wymagają zbyt długiego przygotowania. Dlatego pokochałam ten przepis i często wrzucam do naszego menu. Nawet z małym pomocnikiem, wszystko zajmuje jakieś 25 minut. Szybko, smacznie i zdrowo.

Potrzebujemy (dla 2 osób) :

400 g makaronu spaghetti (z penne, wychodzi równie pysznie)
1 duża cukinia
1 duża cebula
3 łyżki śmietany 18% (zamiennie z gęstym jogurtem naturalnym)
1 puszka tuńczyka w sosie własnym
1 łyżeczka mielonego tymianku
pieprz i sól
oliwa do smażenia

DSC09364a

I przystępujemy do działania.
Makaron gotujemy wg instrukcji na opakowaniu. Ja dodaje kilka kropel oliwy żeby się nie sklejał.
Cebulę kroimy w drobną kostkę, cukinie w pół talarki. Smażymy na rozgrzanej patelni, aż składniki zbrązowieją.
Dodajemy tuńczyka a następnie śmietanę. Delikatnie mieszamy wszystkie składniki i odstawiamy z ognia.
Przyprawiamy pieprzem, solą oraz tymiankiem.
Makaron odcedzamy i mieszamy z farszem.
Dla sero-maniaków polecam posypaniem żółtym serem.

DSC09368a

Życzymy smacznego !!!!

Więcej zdrowych i szybkich dań możecie znaleźć tu

SONY DSC SONY DSC DSC094000a DSC09404a

Reklamy
Spaghetti z tuńczykiem i cukinią

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s